Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Hoe maak je een veganistische pudding van kaki en amandelen.

  • 1 jaar en 11 maanden geleden
  • 1043 keer bekeken
  • Waardering
    0

Omschrijving

Deze overheerlijke pudding is vrij van zuivel, toegevoegde suikers en geraffineerde vetten, makkelijk te bereiden en heel gezond. Kaki fruit, de basis van deze pudding, is een zoete en sappige vrucht, die in de winter overal te verkrijgen is.

Handleiding (afdrukken)

Benodigdheden

  • Voor 1 persoon:
  • 2 kaki vruchten
  • handje (ongeroosterde en ongezouten amandelen
  • keukenmachine

1. Hak de amandelen

Doe de noten in de keukenmachine en hak deze, maar zorg ervoor dat ze niet te fijn worden vermalen. Wanneer je wat grovere stukken behoud, geeft dit meer 'bite' aan het gerecht. Ben je tevreden over het formaat van de noten, haal ze uit de keukenmachine en bewaar in een apart schaaltje.

2. De kaki pudding maken

Was de kaki's goed en trek de kroon eraf. Wanneer de kaki goed rijp is, zal de kroon makkelijk loslaten. Scheur de vrucht in tweëen en doe ze in de keukenmachine. Je hoeft de kaki niet te ontdoen van zijn vel, door het blenden zal je hier nagenoeg niets van merken. Wanneer de massa egaal is, is de pudding klaar.

3. Pudding opmaken

Doe de pudding in een kom en sprenkel vervolgens de gehakte amandelen erover.

4. Eet smakelijk!

Bronvermelding

www.rawfullynuts.com, http://eten-en-drinken.infonu.nl

Wist je dit?

Een kaki is gezond en dat komt vooral door de hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine maakt de vrucht ook gezond voor de donkere wintermaanden waarin zo’n extraatje welkom is.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast