Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Hoe kun je zelf runderragout maken? Bijv. voor zelfgemaakte bitterballen.

  • 3 jaar en 3 maanden geleden
  • 14808 keer bekeken
  • Waardering
    0

Omschrijving

In deze instructievideo wordt uitgelegd hoe je zelf rundvlees ragout kunt maken. Deze ragout kun je gebruiken om zelf kroketten te maken of bitterballen. In de video leer je gelijk hoe je deze bitterballen kunt maken. Leuk voor op een feestje om zelfgemaakt bitterballen te serveren.

Handleiding (afdrukken)

Houd er rekening mee dat het garen van het vlees voor de ragout een langere tijd in beslag neemt.

1. Bouillon trekken

Doe twee potten vleesfond en twee runderschenkels in een pan met een dikke bodem. Breng tot de kook aan en laat deze 3 uur sudderen op laag vuur. Zorg ervoor dat de deksel op de pan zit.

2. Vlees snijden

Neem het vlees uit de pan en schenk de bouillon in een hittebestendige maatbeker. Laat dit een kwartier afkoelen. Trek ondertussen het vlees van het bot af en snijd het vervolgens in kleine stukjes.

Houd je van een bite? Snijd het vlees dan wat groter. Hoe kleiner het vlees, hoe gladder de ragout.

3. Roux maken

Smelt 150 gram boter in dezelfde pan. Voeg wanneer de boter gesmolten is 150 gram bloem toe. Laat dit al roerend op laag vuur gaar worden. De roux is gaar, wanneer deze van kleur verandert.

4. Ragout maken

Schenk in delen de bouillon / fond bij de roux en laat dit al roerend op laag vuur koken tot een dikke saus. Neem de pan van het vuur als de ragout mooi glanst. Voeg vervolgens de slagroom en het vlees toe. Breng de ragout op smaak met peper en zout en bestrooi met fijn gesneden peterselie.

Deze ragout kun je gebruiken voor kroketten, bitterballen en in pasteibakken. Hoe je bitterballen kunt maken zie je ook in deze instructievideo.

Wist je dit?

Hoe kun je nou het beste een bitterbal eten op een feestje zonder je mond te verbranden? Pak de bitterbal van de schaal en dip hem in de mosterd. Praat vervolgens verder met je gesprekspartner en beweeg daarbij veel je hand met de bitterbal erin om hem af te koelen. Breek vervolgens de bitterbal open en hij is klaar om te eten.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast