Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 70 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf chocoladetruffels maken?

Omschrijving

Zelf chocoladetruffels maken? Hoe doe je dat? Het antwoord vind je door deze instructievideo te bekijken!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 1 dl room
  • 300 gr chocolade (200 gr voor de ganache)
  • 200 gr cacaopoeder
  • 100 gr poedersuiker
  • geraspte kokos
  • amandelschaafsel
  • spuitzak
  • kleine bakplaat
  • bakpapier
  • mixer

1. Het maken van de basisganache

Hak de chocolade in kleine stukjes. Verhit in een steelpannetje de room tot net aan de kook. Zet het vuur uit en roer beetje voor beetje de chocoladestukjes door de warme room, totdat alle chocolade egaal is gesmolten. Laat het mengsel afkoelen. Als het helemaal is afgekoeld klop je het chocolademengsel met de mixer op, zodat het wat dikker, romiger en luchtiger wordt.

2. Het spuiten van de vormen

Doe het vloeibare chocolade mengsel in een spuitzak met een rond spuitmondje. Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en spuit daarop 20 truffels in de vorm van bolletjes, streepjes of wat je wilt. Zet de bakplaat in de koelkast of vriezer en laat de truffels afkoelen.
Als je één lange streep truffel spuit kun je deze na het afkoelen in stukjes snijden, wat wel zo makkelijk is.
Zorg dat de vulling niet direkt uit de spuitzak loopt door een gedeelte van de spuitzak in het spuitmondje te drukken zodat de opening dicht is!

3. Het voorbereiden van de extra ingrediënten

Je kunt verschillende afwerkingen gebruiken zoals geroosterd amandelschaafsel, cacaopoeder en geraspte kokos. Zet alles klaar in bakjes en smelt de chocolade (100 gr).
Zorg dat de gesmolten chocolade niet heter is dan 45 graden, anders smelt de truffel als je deze in de chocolade dompelt!
Om de smaak van de cacaopoeder beter tot zijn recht te laten komen meng je de cacao met de poedersuiker. Na het mengen zeven om eventuele klontjes te verwijderen.
Als je de geraspte kokos even iets roostert, krijgt het net iets meer smaak.

4. Het afwerken van de truffels

Haal de truffels uit de koeling en controleer of ze hard zijn. Dompel met behulp van een vorkje de truffels in de vloeibare chocolade en rol ze vervolgens met een vork door de geraspte kokos, het amandelschaafsel of de cacao. Leg de truffels weer terug op een stuk bakpapier en laat ze hard worden.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!