Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Kippenvleugels marineren met zelfgemaakte barbecuesaus.

Omschrijving

In deze instructie leer je hoe je kippenvleugels kunt marineren met zelfgemaakte barbecuesaus. Wil je je kippenvleugels eens een keer anders marineren? Dan is dit recept ideaal! In drie uur tijd is het vlees helemaal gemarineerd en klaar voor de BBQ! Verder krijg je tips en uitleg over het bereiden van kippenvleugels op de barbecue.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Kippenvleugels (met bot), 20 stuks
  • Ketchup, 300 milliliter
  • Worcestersaus, 1 eetlepel
  • Bloemenhoning, 1 eetlepel
  • Appelazijn, 1/4 kopje
  • Bruine suiker, 1 theelepel
  • Tomatenpuree, 1 eetlepel
  • Sojasaus, 1 theelepel
  • Paprikapoeder, 1 theelepel
  • Olijfolie, 1/4 kopje
  • Grote kom of ovenschaal
  • Overige benodigdheden:
  • Aluminiumfolie of plasticfolie
  • Barbecue, bijv. Coolbue
  • Barbecuetang / vleestang
  • Houtskool of briketten
  • Aanmaakblokjes

1. De barbecuesaus maken

Doe in een pan 300 milliliter ketchup, 1 eetlepel worcestersaus, 1 eetlepel bloemenhoning en 1/4 kopje appelazijn. Voeg vervolgens 1 theelepel bruine suiker, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel sojasaus en 1 theelepel paprikapoeder en tenslotte 1/4 kopje olijfolie toe. Mix alle ingrediënten voor de barbecuesaus goed door elkaar en zet de pan met de saus op een laag vuur. Laat de marinade in 10 minuten indikken. Roer de zelfgemaakte barbecuesaus tijdens het verwarmen regelmatig door en zorg dat deze niet gaat koken.
De barbecuesaus maken

2. Kippenvleugels marineren

Is de barbecuesaus klaar, dan kun je de kippenvleugels ermee marineren. Leg alle kippenvleugels in de saus en schep het goed om, zodat alle kippenvleugels bedekt worden met saus. Dek de kom of schaal af met aluminiumfolie of plastic folie en laat de kippenvleugels drie uur marineren in de koelkast.

3. Kippenvleugels BBQ: hoe lang?

Steek de barbecue aan. Haal de gemarineerde kippenvleugels uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Leg vervolgens de kippenvleugels op de barbecue. Bestrijk de kippenvleugels met de resterende marinade, gedurende het roosteren. Keer de kippenvleugels regelmatig om. De kippenvleugels hebben een bereidingstijd van ongeveer 20-30 minuten, voordat ze gaar zijn.
Als je er zeker van wilt zijn dat de kippenvleugels gaar zijn, kun je het beste een enkele kippenvleugel even doorsnijden. De binnenkant moet wit zijn.

4. Gemarineerde kippenvleugels van de BBQ halen

Haal de kippenvleugels van de barbecue zodra ze gaar zijn. Eet smakelijk! Gemarineerde kippenvleugels van de BBQ halen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!