Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Hoe kun je zelf advocaat maken?

  • 2 jaar en 5 maanden geleden
  • 9868 keer bekeken
  • Waardering
    0

Omschrijving

Advocaat, ook wel tokkelroom genoemd, is een dikvloeibare likeur die bereid wordt met eieren en alcohol; je kunt hiervoor bijvoorbeeld brandewijn, jenever of andere hoog-alcoholische dranken gebruiken. Dit typische eierproduct is makkelijk te bereiden. Lekker voor als de pasen, andere feestdagen of een verjaardag voor de deur staat. Deze instructievideo laat je zien hoe je eenvoudig in drie stappen advocaat kunt bereiden. In de handleiding eronder kun je het recept en de ingrediënten nog eens nalezen. (Bron: Superdeboeronline)

Handleiding (afdrukken)

Benodigdheden

  • 4 eidooiers
  • 1 heel ei
  • 200 gram suiker
  • 200 ml brandewijn
  • slagroom
  • vanillestokje
  • steelpan
  • pure chocolade
  • rasp

1. Voorbereiding

Snij het vanillestokje in de lengte door midden en schraap daarna met de achterkant van je mes het vanillemerg uit beide helften van het vanillestokje. Vermeng het vanillemerg, de 4 eierdooiers, de inhoud van één heel ei, 200 gram suiker en 200 milliliter brandewijn in de pan.

2. Advocaat maken

Zet de pan op een klein vuurtje en roer heel voorzichtig met de garde. De gele eimassa wordt steeds wat dikker. Als de massa de dikte heeft van vla is de advocaat warm genoeg. Laat de advocaat vervolgens direct afkoelen door de pan in een schaal met ijsblokjes en water te doen. Nog wel even blijven roeren tot je kunt voelen dat de temperatuur nagenoeg lauw is. Hierna kun je de slagroom kloppen.

3. Serveren

Schenk de advocaat voorzichtig in een serveerglas. Vervolgens voeg je de half geklopte room toe aan de advocaat. Ten slotte schaaf je de pure chocolade met een rasp over de advocaat heen en je likeurtje is klaar!

Voor de variatie kun je advocaat ook serveren met ijs, fruit of in taart!

Wist je dit?

Een mogelijke verklaring voor de naam advocaat is dat deze afkomstig is van de vrucht avocado. Op de Antillen vermengt men het groene vruchtvlees met alcohol. Toen dit gebruik naar het Westen geëxporteerd werd, ging men eieren gebruiken wegens een gebrek aan goedkope avocado's. (Bron: Wikipedia)

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast